De waarde van een hypothecaire taxatie

Serieuze peinzende doordachte gerichte jonge casual Business accountant boekhouder in Office kijken en werken met laptop en inkomstenbelasting retourdocumenten en documenten​​​ foto
Een taxatie is niet zomaar een juridisch oordeel over wat iemand waard is. In bepaalde gevallen is de professionele mening van een taxateur met een vergunning voldoende voor het nemen van een hypotheekbeslissing.
De professionele definitie van taxateur is als volgt: Een taxateur is een opgeleid persoon die deelneemt aan de schatting van de waarde van onroerend goed, terwijl hij zich houdt aan de professionele ethische code. Het is een persoon die een vergunning heeft van het departement van onroerend goed van zijn/haar eigen staat.
Hoewel men zou kunnen denken dat een taxatie echt en fysiek de waarde van een woning taxeren, zijn er een lading van factoren en overwegingen die maken dit een beetje complexer dan gewoon lenen iemand die is een expert in het voorspellen van ball park waarden.
Hypotheekverstrekkers eisen dat een taxatie wordt uitgevoerd op een woning wanneer de hypotheekgever (de persoon die geld leent om de woning te kopen) wil weten hoeveel de woning waard is. De reden waarom een taxatie nodig is, gaat verder dan de eenvoudige regel van het onderwerpen aan een monetaire waardebepaling. Om te beginnen zijn er veel marktprocessen die de waarde van veel eigendommen kunnen beïnvloeden en één gemiste of verkeerd gelezen transactie kan de waarde van een eigendom aanzienlijk veranderen. De reële marktwaarde is een belangrijke waarde die altijd in aanmerking moet worden genomen. De taxateur moet bekend zijn met de locatie van het onroerend goed, de huidige staat (er kunnen veel plussen en minnen zijn om rekening mee te houden, zoals overwoekerd gras of een gebarsten oprit), de verkoopprijs en de gemiddelde tijd dat soortgelijke eigendommen in de buurt hebben verkocht.
Afgezien van markttrends of recente verkoopwaarden kunnen ook de kwaliteit en het unieke karakter van de woning de waarde beïnvloeden. Tijdens deze huizencrisis blijven executieverkopen en korte verkopen plaatsvinden in zowel goede als slechte markten. De torenhoge prijzen van woningen in gebieden zoals San Diego, Ohio of Las Vegas, Nevada tijdens de hausse op de huizenmarkt zijn nu aanzienlijk lager dan de prijzen in gebieden zoals St. Louis, Illinois. Toegegeven, sommige sub-prime hypotheken werden gegeven in gebieden zoals deze die kunnen hebben geleid tot de situatie die een taxatie vereist, maar ongeacht de redenen, heeft de kredietcrisis banken nerveus over de kleine risico’s die dit soort leningen met zich meebrengt gemaakt.
Een van de andere ironisch moeilijke dingen bij het lenen tegen de waarde van veel eigendommen zijn de financieringsvoorwaarden. Aangezien de waarde van onroerend goed en de inkomens in heel Amerika stijgen, hebben veel huiseigenaren een aanpasbare rentehypotheek genomen die elk jaar minder rente opleverde, maar die omgekeerd is gestegen naarmate de rentetarieven stegen. Ook zijn sommige hypotheekcontracten ontworpen om de taxatie-eisen na een bepaald aantal jaren te verminderen of geheel af te schaffen. Dit kan in sommige gevallen toelaatbaar zijn, maar het is een gevoelig en vaak over het hoofd gezien gebied. Aangezien het huis in waarde is gestegen, zullen de eigendomspercentages dalen en het kan in deze stadia niet in het beste belang zijn om de lening vast te zetten en te moeten eindigen met een alternatief financieringsplan.
Themortgage waarde is wat een taxateur bepaalt wat de werkelijke waarde van het huis is. Hoewel dit wordt gedaan door het hebben van het pand geïnspecteerd en het hebben van de waarden vermenigvuldigd met verschillende factoren, dat is niet wat de taxateur is op zoek naar. Er kan een aanzienlijk verschil zijn tussen de waarde die een taxateur voorstelt en de waarde die de hypotheekmaatschappij de lener daadwerkelijk toekent. De taxateur is niet eens rekening met de toestand van het pand, affordiness van de kredietnemer en zo veel andere variabelen die is het selecteren van de verkoopprijs die een bank of hypotheek bedrijf zal toestaan.
Zoals eerder vermeld, taxateurs alleen overwegen een huis als het dichtst dat kan lijken op een vergelijkbare woning in een bepaald gebied. Zij vellen geen oordeel over het karakter of zelfs de persoonlijkheid van de eigenaar of andere feiten. Wat zij overwegen zijn de beste en dichtstbijzijnde vergelijkbare eigenschappen zoals opgezet en vergeleken met de woning wordt getaxeerd. Er zijn veel factoren betrokken bij de taxatie van een woning. Overbodige of buitensporige kenmerken die uniek zijn voor huizen kunnen de waarde volledig veranderen. Verwarmingssystemen, welk type isolatie wordt gebruikt en hoe en waar wel en niet in de buurt van de te taxeren structuur zijn, kunnen de waarde radicaal veranderen.
Een goede taxateur kent de waarde zo goed als hij kan en begint niet eens te schatten wat de erfelijke restwaarde van het huis zou kunnen zijn.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top